Friday, August 26, 2011

Wednesday, August 24, 2011

GILA


banyak gila kerja
banyak gila masalah
lapar gila
orang yang gila
sayang gila
miskin gila
gila-gila remaja
cantik gila
makin menggila
orang gila
siapa gila?

P/S: cube jumpa cik gugel. dan search perkataan gila. apa yang korang dapat??


NOTA KAKI: biar org kata kita gila. sebab aku memang gila. muahahahhaa ^_* .

Monday, August 22, 2011

Segmen Hira: Aku reti memasak. Kau reti??



wah.. macam best jer segment di atas kan.. heheheh. ok. skrg aku nak bgtau aku pandai masak ape..
  1. aku pandai masak air. haa. masak air nie senang jer..just tadah air dari korang punya pipe air kat dapo tue..then korang rebus . bole guna cerek electrik or cerek gas. :) (mudah kan)
  2. ha.. masak megi pon aku pandai. nak2 megi slurrpp kari berapi. mudah jer..korang boleh rendamkan megi tue dgn air yang korang masak tadi. kalau nak lg best.. masak la megi tue atas dapo gas.. then tambahkan cili padi, sayur, telor dan bahan2 lain. (mudah jugak kan..)
  3. ok. selain tue, aku pandai masak nasi. masak nasi lagi senang.. cuci beras tue sebersih2nya..then korang letak la air.kalau beras tue 2pot.air tue kene la 3 pot.kalau tak pandai pakai pot, cuba pakai jari.ukur guna jari..
urm,, sebenarnya aku pandai masak yang lain gak.. mcm kari ayam,goreng telo, goreng sayo.. hahaha..tp malas je nak tunjukkan kepandaian..anyway.aku reti memasak. kau reti?

hee..^_^ .. so dah siap la segment nie..jom join ramai2.terhad pada 50 org tauu.. :D

apa yang korang nak?

kalau diberi 3 permintaan, apa yang korang nak masa hari raya?


ok. kalau aku. aku ade 3 permintaan yang aku doa.tp mmg x akan dpt.


1- nak kumpul the whole family. mak, abah, abg, akak,abg n akak ipar, anak buah. (tp confirm xkan dapat sbb abah xde.)
2- kalau xde pon, nak ada mak, abg, akak, abg n akak ipar, anak buah. (tp mcm x dpt gak sbb masg2 da ade family.smua gilir2 umah family masing2)
3- nak  duet raya macam dulu2. mmg best.dapat kumpul bnyk sgt duet raya. (tapi x dpt gak sbb aku de keje.kene kuar duit lg adelah)


-Nota kaki - Tak semua yang kita nak boleh dapat. cuma
 menghargai apa yang ada.tue dah boleh buat kita tersenyum.   

Thursday, August 18, 2011

" Saya Mahu Duit Syiling Malaysia Siri Ketiga dari Eyriqazz.Com"

mari - mari.. sapa nak duet raya dr Eyriqazz.Com


duet raya nie (sila rujuk gambar di bawah), sangat2 comel dan smart.Ini adalah Duet Raya Malaysia Siri 3.



oke. sebab die sgt2 smart dan comel. saya ingin tag mereka2 supaya dorg berpeluang macam saya ceh ceh ceh ley dapat ker . mereka yang ingin saya tag adalah: 
  1. siti noornadiyana
  2. lily
  3. keroro
harap2 dapat la kan duet ghayo nie..hehehe;)


Wednesday, August 17, 2011

macam mana nak gemuk??

berat skrg mencapai angka 39kg. 
berat dahulu 42kg. 
conclusionnya. sepanjang bulan puasa, aku dah turun 3kg.


makkk aihh.. camana nak pakai baju kebaya & baju kurung moden nie.. 


even dah minum susu  ini sila klik setiap kali sahur, tp aku berat badan still turun..


helppp..!!!~

target bulan ini: 



Tuesday, August 16, 2011

Segmen Mercun dan Bunga Api


terasa boring lagi,. so. sesi menjoin segment...hekhek.. segment kali nie bertajuk "Segment Mercun dan Bungi Api"



Dulu masa kecil, bila tiba bulan puasa aku mesti main bunga api kaler2 dengan bunga api kucing. tak lupa juga pada mercun pop.

ye la..kita kan kanak2 perempuan yg comel lg baik.so mak cakap duit tue jangan membazir. jadinya beli je lah bunga api yang murah2. takpon abah belikan. hik2..

oke.dah settle cerita pasal bunga api dan mercun.. yeayy.. dah boleh join segment.. ;)



perlu kah??

perlu kah bila kita dan seseorang yang pernah hadir dalam hidup kita telahpon menjadi kawan dalam facebook. dan masing2 dah ada jalan masing2.
tiba2. satu pagi, terima message yang menyatakan perkataan maaf dr beliau yang pernah hadir, dari msg tersebut  beliau menyatakan semoga apa yang berlaku dapat mematangkan diri kita. bila kita dah replay msg tersebut. dan bila ingin view page beliau. tiba2 baru perasan yang diri/ facebook kita telah di remove dr fren list beliau.

persoalannya :
1- kan ker dah bgtau apa yang berlaku dapat memantangkan diri. tapi perlu kah kita di remove dari fren list.
2- kan ke cakap perkataan maaf, sebenarnya dah ada kemaafan ke belum dr hati beliau.?
3- masing2 dah ada jalan hidup masing2, so masing2 kan dah terima jalan tersebut. dr remove kan dr fren list, sebenarnya dah terima ke belum?
4- semoga apa yang berlaku ada hikmah. ameen..

p/s: kepada beliau, saya dah bahagia dengan hidup saya. dan cahaya yang Allah berikan pada saya sudah buat saya insaf dan gembira dengan semua yang terjadi. ameen.

nota kaki: kita insan yang lemah. tak lari dari buat kesilapan.

comel

masuk bilik. bukak lampu. dan.. jeng jeng jeng.. suprisee!!~~


masih tak boleh baca? ini isi kandungan surat tersebut.
Maksu, nah danial dan iman bagi gula sebab maksu dah bagi gula buger.


dengan segera, saya ke mereka yg comel dan menciom pp nya. alangkah bahagianya dapat anak buah yg comel dan baik seperti mereka.. :)



Monday, August 15, 2011

Segmen : Aku dan Couple.!

oke.bile keje kat ofis x brapa banyak. so. blog nie jd tempat luahan. hehe..
bile digodek pelbagai blog.last2 terkeluar blog dr Mrs Yie (bru je kenal). hehe..
oke. nie syarat2 nak join dis segment.


SYARAT-SYARAT SEGMEN : -


1-  Buat satu entri yang bertajuk 'SEGMEN : AKU DAN COUPLE..!' (done)
2-  Dalam entri berkenaan letak header blog ni yang di hasilkan penuh kreatif oleh diana rashid 
dan linkkan ke entri ni..


ini headernye.


3-  Ceritakan pengalaman pertama bagaimana korang boleh terjumpa boyprem/gurlprem/suami/isteri korang tu..selitkan sekali perkara-perkara lucu sekiranya ada..masukkan sekali gambar pasangan anda..hehehe..


ALAMAK! Nie yang Malu nieh. jumpa masa ikut mmber p dating.. (zaman diploma.muda mudi di UnISel). teman member p dating. then bile balik rumah, bf mmber bg no beliau dkt awek die (mmber saya)
then berkenal2. dan kawan hampir 3 tahun. (masa tue masing2 nak kawan n jual mahal sbb masing2 ade psgn)
tahun 2008 baru la rapat balik.bermsg2 balik..then baru lah beliau cakap. jom kite cuba2 couple (haikkss?couple pon ade cuba2 ker?) hehe..bila dah cuba2 rasa mcm ngan plak.. so..until now lah hubungan tue..


gambar beliau?? alamak.. malunyee,,


kami ber2 ;)



4-  Follow blog ni kalau mahu..tiada paksaan..tapi kalau boleh follow le..hehehe.. (Done)
5-  Bila dah siap,tinggalkan link entri korang tu kat ruangan komen entri ni..
6-  Seperti biasa 3 entri paling menarik akan di pilih..
7-  Tutup pada hari SELASA 16/OGOS/2011 (12 MALAM) result segmen akan keluar pada pagi rabu..



Sekian.. ;) well done...!!~ hikss

maaf ye kak... :D

Nota Kaki : Tajuk Diatas Tiada Kait Mengait Dengan Entry Ini.


Apa yang Korang Rasa kalau 3 shopping korang jalan cr kasut tapi xjumpa taste kasut idaman korang. then bila jumpa. tibe2 adeq salesgirl tue cakap. "Maaf Kak, Kasut Saiz 4 tak ada. saiz 5 dan 9 je tinggal."
disebabkan kasut tue tali belakang die boleh adjust, so bila aku rasa nak ambik saiz 5, adeq salesgirl tue lg skali cakap. " Maaf kak, kasut yang display je tinggal. kasut dalam simpanan dah habis."


kasut saiz 5.


disebabkan tak ada saiz. so aku jd give up utk beli apa2. ;)


dan utk raya taun nie sebenarnya bukan utk raya , aku maybe pakai kasut lama jer..hehehe..


Friday, August 12, 2011

Ini Doodle Saya 2



p/s: kenapa doodle saya burukss sgt??
p/ss: camana nak lukis doodle pakai tudung??

saya bukan atm.

5.00pg - waktu bersahur.
lokasi: bilik tidur

Today I don't feel like doing anything I just wanna lay in my bed Don't feel like picking up my phone.~~ 
bising betul hp nie..bangun dan capai hp.. ouh. jam dah pukul 5. ha??? 6 msg.

msg per1- dr my ultraman. tak perlu la mention.malu lah. :D
msg ke2. - dr cik mya i miss her much :*
msg ke 3,4,5,6 - dr seorang rakan lama aka abg angkat.

msg per1 dan ke2 buat aku gembira dan tersengih macam kerang busuk mmg tgh busuk pon sbb tak gosok gg lagi.
tapi msg 3, 4 5, 6 buat aku rasa sgt2 marah.

msg ke 3: salam ieja..abg nak mintak tlg ieja..abg nak pinjam duit dr mak ieja RM800.ieja cakap dkt mak yang abg mr bean bin nobita bukan nama sebenar nak pinjam. lepas raya abang bayar.

msg ke 4: jgn bgtau isteri abg tau. bla bla bla.

msg ke 5: nie no akaun abg .. 1234567890 bukan nombor sebenar
               nama mr bean bin nobita bukan nama sebenar.


msg ke 6: lupa nak bgtau. nie bank negara malaysia bukan bank sebenar juga.


oke. sebabkan dah marah.baek jangan pk. kita sahur dulu..

5,45 pagi.
lokasi: dapur

dan dengan sabar dan tertib den membalas

"salam abg mr bean bin nobita bukan nama sebenar, maaflah ieja bukan tak nak bg sebenarnye memang tak nak bg. tapi ieja tak nak libatkan mak.dan sendiri tengah kumpul modal nak kawen buat bisnes kecil2.ieja tak nak susahkan mak. maaf yer.."

fuh.. dengan begitu baek baek ker den menreplay msg tu.


6.00 pagi.
lokasi: bilik tidur aka atas katil.

bunyi msg kedengaran . buat2 tak dengar sbb ngantuk.


jam 7.40 pg
lokasi: dalam kereta otw ke ofis.

buka msg dan baca.

"kawan abang telah bawa lari duit RM1000 utk buat rumah ler. tak tau dia p mana.call pon tak jawap. sebenarnya itu masalah abg. modal dah tak ada, kalau ieja boleh tolong abg."

oke. now memang aku terdiam dan tak tau nak cakap apa. memang tak mampu menolong. tapi mcam mana nak bgtau.hadoi. aku lemah bab2 ini.

saya bukan atm.tolong lah.

p/s: apa yang korang rasa kalau ada kat situasi nie.

p/ss: adakah saya nie terlalu mementingkan diri.

hadoi2.



Thursday, August 11, 2011

Ini Doodle Saya

nah. ini entry result dari malas membuat kerja hari ini.
dan hasilnya..


tadaa...

p/s: buruks kannn..

p/ss: credits to cik baek hati

" Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah "

salam Ramadhan.

mari2.. jom road tour bersama Anif Abdullah. jelajah donia dgn beliau nie.
mcm bestt takk??

meh2...

klik Banner



Nama: Faeeza

Hobi: Blogging, Game'ing, Youtube'ing, Google'ing .. dan smua benda melibatkan surfing.


Oke. Saya Ingin tag : Cik Mya ;)



p/s: saje nak try mcm cik mya pernah try b4 disz. hik2.;)

Tuesday, August 9, 2011

sape student sebenarnya??

Aku terjumpa something yang menarik utk dikongsi. Aku tau ia panjang dan mungkin ramai yang kurang gemar membacanya kerana ia dalam Bahasa Inggeris, tapi, kan elok kalau baca.coz mmg ade manfaat. ;)

A Conversation for Introduction To Philosophy students -

An A theist Professor of Philosophy was speaking to his Class on the Problem
Science has with GOD , the ALMIGHTY. He asked one of his New
Students to stand and . . .

Professor :Do you Believe in GOD ?
Student : Absolutely, sir.
Professor : Is GOD Good ?
Student : Sure.
Professor : Is GOD ALL - POWERFUL ?
Student : Yes.
Professor : My Brother died of Cancer even though he prayed to GOD to heal
him. Most of us would attempt to help others who are ill. But GOD didn't.
How is this GOD good then? Hmm?

(Student was silent )

Professor : You can't answer, can you ? Let's start again, Young fella.
Is GOD Good?
Student : Yes.
Professor : Is Satan good ?
Student : No.
Professor : Where does Satan come from ?
Student : From . . . GOD . . .
Professor : That's right. Tell me son, is there evil in this world?
Student : Yes.
Professor : Evil is everywhere, isn't it ? And GOD did make everything.
Correct?
Student : Yes.
Professor : So who created evil ?

(Student did not answer)

Professor : Is there Sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these
terrible things exist in the world, don't they?
Student : Yes, sir.
Professor : So, who created them ?

(Student had no answer)

Professor : Science says you have 5 senses you use to identify and observe
the world around you. Tell me, son . . . Have you ever seen GOD?
Student : No, sir.
Professor : Tell us if you have ever heard your GOD?
Student : No , sir.
Professor : Have you ever felt your GOD, tasted your GOD , smelt your GOD ?
Have you ever had any sensory perception of GOD for that matter?
Student : No, sir. I'm afraid I haven't.
Professor : Yet you still believe in HIM?
Student : Yes.
Professor : According to empirical, testable, demonstrable protocol, science
says your GOD doesn't exist. What do you say to that, son?
Student : Nothing. I only have my faith.
Professor : Yes, faith. And that is the problem science has.

Student asks and professor answers
Student : Professor, is there such a thing as heat?
Professor : Yes.
Student : And is there such a thing as cold?
Professor : Yes.
Student : No, sir. There isn't..

(The Lecture Theatre became very quiet with this turn of events )

Student : Sir, you can have lots of heat, even more heat, superheat, mega
Heat, white Heat, a little heat or no heat. But we don't have anything
called cold. We can hit 458 degrees below zero which is no heat, but we
can't go any further after that. There is no such thing as cold. Cold is
only a word we use to describe the absence of heat. We cannot measure
cold. Heat is energy. Cold is not the opposite of heat, sir, just the
absence of it.

(There was pin-drop silence in the Lecture Theatre )

Student : What about darkness, Professor? Is there such a thing as darkness?
Professor : Yes. What is night if there isn't darkness?
Student : You're wrong again, sir. Darkness is the absence of something.
You can have low light, normal light, bright light, flashing light . . but if
you have no light constantly, you have nothing and its called darkness,
isn't it? In reality, darkness isn't. If it is, you would be able
to make darkness darker, wouldn't you?

Professor : So what is the point you are making, Young Man ?
Student : Sir, my point is your Philosophical premise is
flawed.
Professor : Flawed ? Can you explain how?
Student : Sir, you are working on the premise of duality. You argue there is
life and then there is death, a Good GOD and a Bad GOD. You are viewing the
concept of GOD as something finite, something we can measure. Sir, science
can't even explain a thought. It uses electricity and magnetism, but has
never seen, much less fully understood either one. To view death as the
opposite of life is to be ignorant of the fact that death cannot exist as a
substantive thing. Death is not the opposite of life: just the absence of
it. Now tell me, Professor, do you teach your students that they evolved
from a monkey?
Professor : If you are referring to the natural evolutionary process, yes,
of course, I do.

Student : Have you ever observed evolution with your own eyes, sir?

(The Professor shook his head with a smile, beginning to realize where the
argument was going)

Student : Since no one has ever observed the process of evolution at work
and cannot even prove that this process is an on-going endeavor, are you not
teaching your opinion, sir? Are you not a scientist but a preacher?

(The class was in uproar )

Student : Is there anyone in the class who has ever seen the professor's
brain?

(The class broke out into laughter)

Student : Is there anyone here who has ever heard the Professor's brain,
felt it, touched or smelt it? . . .No one appears to have done so. So, according to the established rules of empirical, stable, demonstrable protocol, Science says that you have no brain, sir. With all due respect, sir, how do we then trust your lectures,sir?

(The room was silent. The Professor stared at the student, his face
unfathomable)

Professor : I guess you'll have to take them on faith, son.
Student : That is it sir . . . exactly ! The link between MAN & GOD is
FAITH. That is all that keeps things alive and moving.


ps: That student was Albert Einstein.

pss: Beriman Kepada Allah ;)

Friday, August 5, 2011

grrrrr

selamat berpuasa.
hari nie x makan sahur.
muka yang sgt2 penat dan letih.

dahaga air kosong yg sangat2 sejuk..
arghhhh..pnttnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Tuesday, August 2, 2011

Ramadhan

video yang sangat2 menyentuh hati bila tiba waktu Ramadhan..

banyak ketawa.

dibulan puasa.
mata mengantuk.
badan jd malas.
so.. aku bukak la satu dua tiga empat blog member2.
last jumpa satu blog.
saket perot.
walaupon simple .tp pecah perot.

sila lihat blog ini dan blog ini.



p/s: selamat menyambut ramadhan al mubaraq.