Thursday, December 5, 2013

bla bla bla

Kasih sayang kadang2 buat kita rindukan seseorang.

kenangan buatkan kita rasa nak nangis.

tapi apa nak buat
tu semua kenangan

kenangan jangan dibuang
orang tu jangan dilupakan
sebab tu semua adalah perkara buat kita ketawa satu masa dulu

bersyukur sbb beliau pernah hadir
dan berikan kebahagian pada diri kita

tue je nak bebel

bai

Thursday, September 5, 2013

Married

Hey. im getting married with my ultraman!

31 January 2014 . and 1 Feb 2014. InsyaAllah.

So, doakan la ye!



p/s: Hey! I love and miss you!
;)

Saturday, July 27, 2013

Ramadhan Giveaway by ZZ

First time tahun nie saya join contest di Blog. dah lama dah x join bende2 nie..

Anda2 semua nak join? nak tau syarat2? senang jer..


Syarat-syaratnya:

1. Buat entry tentang giveaway ini, dan copy and paste link di kotak komen. Sertakan nama FB anda.
Nama Fb saya : Ieja Manggar

2. Follow blog ini. (WAJIB) . Dah Follow pom.
3. Like ZZ Online Shop (WAJIB) . Dah Like Pom.
4. Tag 3 orang rakan. Tak dipaksa. Tag sorang jer lah : Cik Mya Akmal.

Kenapa saya join?? sebab tengok lah hadiahnye!! 
Saya Cuma nak menang...

Hadiah untuk pemenang:

Pemenang Pertama: Baju Muslimah (RM55-RM60)

Pemenang Kedua: Tudung Awning (RM45-RM50) (saya tak suka tudung awning). hehe

Pemenang Ketiga: Shawl atau Tudung Bawal (RM35-RM40)

Pemenang Keempat: Shawl atau Tudung Bawal (RM25-RM30)

Pemenang Kelima: Shawl atau Tudung Bawal (RM15-RM20)

5 pemenang saguhati: Topup bernilai RM10 (saya tak pakai top-up)hehe.

PEMENANG DIPILIH SECARA RANDOM.ORG. 

*Giveaway ini akan terbatal sekiranya peserta kurang dari 100*
So, taglah ramai rakan anda. 

Giveaway ini berlangsung dari 12 Julai 2013 sehingga 30 Julai 2013

Pemenang akan diumumkan pada 31 Julai. 

Nak Join??? Sila Tengok Blog INI .. 

Tuesday, July 23, 2013

Deciding.

Something was missed. something that can not be described. something unexpected. acts that make us feel suspicious and sceptical. if there is no understanding then stop it! if you want to fix it, lets try. promise given default. continued or concluded with a consensus.Good luck in deciding!

Wednesday, July 10, 2013

Puasa

Selamat menunaikan Rukun Islam ke-3 . Bersama kita Hayati kelebihan Ramadhan. =)

Thursday, July 4, 2013

Hati hati memberi hati

Damailah hati. Jgn difikirkan rasa itu. Kelak ia menggangu jiwa. Biarkan mereka. Lari kemana pom. Pasti kau perlu tempuhi. Hati2 memberikan hati .jika kelam kau sakit hati. Jika cahaya kau senyuman pasti hingga ke hati.

Wednesday, July 3, 2013

Hati rojak

Dimana akhirnya cerita ini. Semakin sukar jln utk kutemui. Adakah ianya mainan dan lakonan di dunia ini. Gundah difikirkan. Gulana juga dirasai. Fikiran kecamuk bak rojak yg dicampur. Hati terbahagi seperti parang menghunus kelapa. Air mata yg ada kering kontang. Seperti memahami rasa hati. Fahamilah dikau .aku inginkn kepastian. Kau seperti anggap ini hanyalah mainan.

Sunday, June 16, 2013

Singapore ? -,-

Minggu nie adalah minggu yg padat dgn jadual. Kl.melaka.jb.singapore. seminggu trip yg memenatkan untuk department aku. Fuh! Letih.
First time enter singapore dgn drive sendiri tnpa family. Its a bit tough memandangkn aku ni a bit childish kan..
How to enter singapore:
1) pastikan minyak full. Coz minyak singapore mahal.
2) pastikan dah tuka duit malaysia ke singapore dolar. $1 = RM 2.53
3) pastikan hp/ kenderaan ade GPS navigation. Aku guna SYGIC!
4)pastikan ade touch and go. Baki kad mesti rm 10 ke atas.
5) ambil jalan ke woodlands. Masuk lorong kereta -lorong C
6) smpai di imegresen malaysia.tunjuk pasport. Dah settle. So anda boleh jalan.
7)sampai imegresen singapore. Tunjuk pasport. Dan bg autopass kereta. Jika tak ada. Anda boleh jln. Dan pergi ke bahagian kastam mereka. Dan register autopass.
How to register??
-parking kereta. Dan pergi belah blakang bangunan. Ckp nk mohon autopass. Isi form. Dan byr $20. ($10 untuk autopas dan $10 untuk tax)
- then boleh jln.
8) ikut laluan yg betul dan ikut laluan yg ditunjukkn. Kenderaan anda akn di check oleh kastam tak kurang dr 2minit.
9) dah settle?? So dah boleh ronda2 singapore.
Okeh. Bile nmpk EPS. Dont worry. Sbgai visitor kite diberi $5  klau kite lalu jln yg ade EPS. EPs ni mcm tol. Tp xde la kotak tol bagai. They just used autodetect untuk kereta Singapore. Kereta malaysia akn byr mase keluar nnt sebanyak $5 walaupom 10x kite lalui EPS tu.
Pastikan juga anda parking di tempat yg ada EPS. Mudah sbb tak perlu lg cari kupon bagai. Gunakan autopass di tmpt yg dimaklumkn dan just touch and go je kad tu. Xperlu masuk kn. Sbb nnt akn jd mcm aku. Stuck di tmpt parking. Hehe.
Pastikan juga GPS dihidupkan. Dan bawa kereta 60km/j .. sebab bnykkk sgt kamera di merata tempat. Melebihi 10bijik setempat okeh!
10) bile nk balik. Sila ambik jalan ke woodland juga. Kemudian. Ikut laluan kerata.
11) masuk imegresen singapore. Sila serahkan pasport. Dan masukkan kad autocard dlm tempat yg dikatakan. Pastikan autocard anda mempunyai nilai $10 dan keatas.
Macam mana nak topup autopass?? Masa sebelum pulang. Cari mana2 7e dan reload autopass anda. Ingt! Pastikan nilainya lebih dr $10. Jika kurang $0.10 pun kita akan disaman sebanyak $10-30 .
12) bila dah lepas imegresen singapore. Sila ikut laluan yg benar. Dan ke imegresen malaysia. Berikan pasport dan touch kan kad touch and go anda. Dan jalan. Jika tak ada kad touch and go. Sila ke kaunter 10 untuk beli.
13) dan akhirnya.. welcomesss Malaysia!!!  Ok dats all. So enjoy diz pict!
Terima kasih kerana membaca. Tata.


















Tuesday, June 11, 2013

Ohsem!

I am missing someone. Miss hug.miss kiss. Miss love. Miss touchable. Miss mumbling. Miss smile. Miss all about him. I am missing abah. :*

Monday, June 10, 2013

Do you?

I love you . And i always love you.

P/s: do you love me?

Friday, June 7, 2013

May

May hadir dengan ketegangan. Pelbagai emosi dan drama. Dari rakan kerja hingga lah ke kehidupan dan soulmate. Berhati2 memilih rakan.kelak terbakar diri. Berkawan dgn org yg terima kita. Bukan dgn mereka yg memandang kebendaan. Jgn tertipu dgn lakonan mereka. Marilah muhasabah diri.
Aku redha dgn ketentuan nya.

Segala rahsia telah diluah. Segala cerita telah dimenterai. Klau kau masih anggap ku kwn. Aku terima. Dan jika tidak. Aku juga terima. Dan kepada kau yg membantu. Ucapku trima kasih walau perit dan marah.

Apa yg pasti.aku sedikit terduduk dgn segala nya. Walau lega tapi kesal itu ada. Aku tau kau membaca nukilanku. Tapi aku tau kau membenci aku.

Kerana kau juga buat aku tersedar. Tapi kerana kau juga buat aku sedih.

May. Lebih bnyk duka dr gembira semasa melewati mu. Hadiah yg bermakna tidak sama dgn nilai persahabatan.

May. Pergilah kau dgn aman. Jgn kau hadir utk tahun depannya dengan kesedihan. Aku memerlukan jun yg berbunga riang serta july yg berkembang pesat. InsyaAllah..

Saturday, April 27, 2013

Sarat

Jodoh, ajal & maut semuanya datang dari Allah.
Qada' & Qadar itu juga Allah yang tentukan.
Kita Lahir ke Bumi juga DaripadaNya.
Kita Jatuh Cinta Juga Allah yang beri kasih sayang itu.
Oleh tu, janganlah melebihi Cinta, Kasih & Sayang itu melebihi kasih & sayang kita kepadaNya.
Dan seandainya ianya terlebih atau teralpa, cepatlah mohon keinsafan.
Jodoh yang Baik akan membantu kita untuk kesana.

Siapa Kita nak tentukan Jodoh Kita tu tak Baik. Siapa Kita Nak Judge Orang?
Kita semua adalah Makhluknya. dan Jika Jodoh kita Tue tak Baik, kenapa tidak kita membentuknya?Kita lahir dibumi Allah ini sebagai Makhluknya. sebagai Khalifah dibumi Allah. Kita diberi tanggungjawab secara tak langsung untuk membentuk seseorang untuk jadi lebih baik dari yang kurang baik. tetapi kenalah buat nya dengan ikhlas dan Lillahitaala.

Sekadar muhasabah dan meringankan isi hatim

Saturday, April 13, 2013

suka atau tak?



"Boleh jadi apa yang tidak kamu sukai, justeru itulah yang baik bagi kamu dan boleh jadi pula apa yang kamu sukai, justeru itulah yang tidak baik bagi kamu. Allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui. " 
(Surah Al-Baqarah: 216)"

Something Stupid


 know I stand in line
Until you think you have the time
To spend an evening with me
And if we go someplace to dance
I know that there's a chance
You won't be leaving with me

Then afterwards we drop into a quiet little place
And have a drink or two
And then I go and spoil it all
By saying something stupid
Like I love you

I can see it in your eyes
You still despise the same old lines
You heard the night before
And though it's just a line to you
For me it's true
And never seemed so right before

I practice every day to find some clever
lines to say
To make the meaning come true
But then I think I'll wait until the evening
gets late
And I'm alone with you

The time is right
Your perfume fills my head
The stars get red
And oh the night's so blue
And then I go and spoil it all
By saying something stupid
Like I love you
I love you...

fcuk

tugasan itu penting.
tanggungjawab itu harus dipikul
tapi
buat kerja mengikut arahan
dan menyalah kan orang perlulah ada fakta.
takkan hidup nak menyalahkan orang.
tak rasa bersalah ker?

fcuk

Saturday, February 23, 2013

enggagement

hye all.

akhirnya berjaya gak update blog .
entry kali nie bertajuk..
Tunang!

well.. aku da jadi tunangan Ultraman.
happy ? jangan cakap la kan.. dah 8 tahun kenal. 5 tahun bercinta. akhrnya ada la gak satu ikatan yang selangkah lagi ke step terakhir. InsyaAllah

so. xnak bebel panjang. just layan je la yer gambar2 nie..
babai